Innovatum Science Center har i uppdrag att öka intresset och förståelsen för teknik, naturvetenskap och industrisamhällets förändring, bland annat genom att skapa möten mellan människa och teknik, teori och praktik, historia och framtid. Vi har årligen ca 85.000 besökare i vårt Science Center och ca 30.000 besökare på Saab Car Museum.

Vill du vara med och bidra till det goda livet nu och i framtiden?
Vill du påverka framtiden för barn och ungdomar?

Drivs du av engagemang för att inspirera unga om hur teknik och naturvetenskap kan användas för att bygga ett hållbart samhälle? Har du erfarenhet från personalledning och utveckling inom utbildning, kulturverksamhet, besöksmål eller liknande organisationer? Då är det kanske dig vi söker för att förstärka teamet på Innovatum Science Center!

Vi på Innovatum Science Center är ett gäng med stor spridning avseende kompetenser (pedagoger, grafiker, designer, historiker, utställningsbygg, intendent, naturvetare m.fl.) och personligheter som gemensamt drivs av ett engagemang för andras utveckling och en vilja av att göra skillnad för barn och unga.

Rollen som verksamhetsutvecklare

Vi söker nu en ny kollega som ska hjälpa oss att driva och utveckla verksamheten vidare. I tjänsten ingår bland annat personalansvar, ansvara för värdskap och bemanning samt utveckling av programverksamheten för såväl skolor som allmänhetsbesökare.

I arbetet som verksamhetsutvecklare får du koordinera och samverka med en mängd olika kompetenser: Pedagoger, utställningsutvecklare, tekniker och många fler. Du behöver vara nyfiken på människor för att bidra till utveckling av såväl verksamhet som medarbetare, och i det kunna hantera såväl formell personalledning som mer informellt verksamhetsövergripande teamarbete. Du kommer att ingå i företagets ledningsgrupp.

Vi har kontakter med såväl offentliga aktörer som det privata näringslivet för att utveckla och implementera nya koncept, program, projekt och aktiviteter. Vi ser gärna att du har med dig erfarenhet som bidrar i det arbetet.

Egenskaper

 • Prestigelös, drivande och initiativrik som stimuleras av att arbeta med utveckling, samordning, planering och uppföljning.
 • Genuint engagemang kring hållbarhetsfrågor och barns & ungas utveckling, och drivs av att hjälpa andra.
 • Stark kommunikativ förmåga i både tal och skrift samt en kombination av tydligt ledarskap och coachande förhållningssätt.

Kvalifikationer

 • Dokumenterad erfarenhet av personalledning
 • Erfarenhet av att driva pedagogiska uppdrag är meriterande, liksom erfarenhet från program- och publik verksamhet
 • Erfarenhet av arbete med mångfald och social hållbarhet är ett plus
 • Projektledarerfarenhet är meriterande
 • Högskoleutbildning inom relevanta områden

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i Trollhättan. Tillträde så snart som möjligt.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/3
Kontakt
 • Daniel Svedmyr, 0520-289424
 • Martin Wänblom, 0520-289308
Facklig företrädare
 • Kajsa Berg, Unionen, 0520-289415
Publicerat 2022-02-18
Sista ansökningsdag 2022-03-15

Tillbaka till lediga jobb